Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Renoveren met een beperkt budget

22 mei 2023

Wil je jouw woning renoveren met een beperkt(er) budget? Lees hieronder enkele tips om het jezelf wat makkelijker te maken.

F0286989 Woman writing in notebook at computer in home office

1. Stel prioriteiten

Het is verleidelijk om eens je begint te verbouwen meteen je hele woning onder handen te nemen. Een beperkt budget laat zo’n totaalrenovatie echter niet toe. Focus daarom eerst op de echt noodzakelijke aanpassingswerken, zoals vochtplekken verwijderen, het dak, de vloer en de gevels isoleren, en dubbele beglazing installeren. Esthetische ingrepen en andere opwaarderingen kunnen gerust wachten tot je weer wat gespaard hebt.

Shutterstock geld euros

2. Houd je aan je budget

Bewaak je budget door voor je met de renovatiewerken begint, bij minstens drie verschillende partijen een offerte op te vragen. Leg jezelf een maximaal budget op en houd je daaraan. Komen jouw werken in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie? Dan kan je tot wel 5000 euro terugwinnen. Zeker de moeite waard om even na te kijken of je aan de voorwaarden voldoet, dus!

Depositphotos 52596411 s 2019

3. Laat je bijstaan door kenners

Wanneer je de offertes van vakmannen ziet, is het verleidelijk om hen vriendelijk te bedanken en zelf je overalls aan te trekken. Toch is het belangrijk om je te laten bijstaan en adviseren door een architect, aannemer of renovatiecoördinator. Slecht uitgevoerde renovatiewerken leiden tot weinig comfortabele woonsituaties en zijn op lange termijn niet waardevol. Zeker als je eigenlijk geen Bob of Bobette de Bouwer bent, investeer je dus best in professionele hulp.

Lees ook: Bijbouwen: mag dat zomaar?

Istock 169982512

4. Denk op lange termijn

Bepaalde investeringen die nu misschien een grote hap uit je budget nemen, renderen wel op lange termijn. Natuurlijk steek je jouw centen liever in een nieuwe keuken waar je elke dag plezier van hebt dan in bijvoorbeeld gevelisolatie, maar het zijn net die minder dankbare ingrepen die uiteindelijk het meest opbrengen. Denk maar aan hoeveel je bespaart op je energiefactuur met een goed geïsoleerde woning. Het geld dat je daarmee wint, kan je later alsnog investeren in jouw droomkeuken. Win-win!

Lees ook: Besparen op je energiefactuur met deze tips

01

5. Gebruik goedkopere materialen

Je hoeft echt niet de duurste materialen te gebruiken voor een optimaal resultaat. Ook minder luxueuze alternatieven zijn vaak heel kwalitatief. Kies bijvoorbeeld voor laminaat- in plaats van parketvloeren en raam- en deurkaders uit pvc in plaats van hout. Pvc is niet alleen goedkoper bij de plaatsing, maar dankzij de goede isolatie ook energiebesparend. “Less is more” is nog maar eens de waarheid!

Lees ook: De perfecte vloer voor elke kamer

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.