Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Pas verhuisd? Zo leg je de eerste contacten met je buren

22 mei 2023

Ben je net verhuisd en weet je niet hoe je een praatje moet slaan met dat schattige oude koppeltje aan de overkant van de straat? Om snel door die gênante ‘ik ben nieuw en ik ken hier helemaal niemand’-fase te geraken, hebben wij wat tips voor jou op een rij gezet. Zo maak jij in no time deel uit van je nieuwe community.

Pexels daniel frank 688835
Pexels andrea piacquadio 3808845

Zet je spontaanste beentje voor

Je buren leren kennen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je hoeft er zelfs niet eens iets speciaals voor te doen. Ga naar lokale winkels, laat de hond uit, was je auto voor de deur... Op deze manier ben je veel buiten en kom je regelmatig je buren tegen. Zorg ervoor dat je hen telkens begroet en vraag gewoon waar de buurvrouw haar coole jurk gekocht heeft. Zo heb je er in één klap een nieuwe vriendin én kledingadvies bij.

Pexels isabella mendes 338713

Party time!

Laat het party animal in jezelf los en organiseer een leuk feestje voor de hele buurt. Van een straatontbijt of -barbecue op een heerlijke zomerse avond tot een housewarming met yummy taco’s en homemade margarita’s. Zo weten ze meteen vanwaar jouw nickname Miss of Mister Mexico komt. Oei een housewarming, hoe pak je dat aan? Geen paniek, we hebben voor jou al wat tips voor een housewarming verzameld. Laat het feest maar beginnen!

Pexels tracy le blanc 607812

Let’s get digital

Het digitale is niet meer weg te denken uit ons leven en let’s face it, we zijn stiekem allemaal wel een beetje verslaafd aan sociale media. Wat een geluk, want er bestaat tegenwoordig zelfs zoiets als een buurtapp! Hoplr is er zo een. Of je nu op zoek bent naar een babysit, je buren wil uitnodigen voor je feest of je poes als vermist wil opgeven, Hoplr treedt op als jouw redder in nood. Post snel even een berichtje en klaar! Goed om weten: elke wijk is privé in de app, enkel de bewoners hebben toegang. What happens in the hood, stays in the hood.

Pexels sarah chai 7266779

Sportief contact

Ben je sportief aangelegd? Word dan zeker lid van een sportclub! Zo blijf je in shape en leer je tegelijk ook nog nieuwe mensen kennen. De ultieme motivatie, toch? Lijken bokslessen jou toch net iets té wild en vind je fitnessen ook maar wat mainstream, ga dan eens samen met je buren joggen of ontsnappen uit een escape room, glow golven of schrijf je in voor een Ice Carving workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos en jagen jouw cool-factor de hoogte in. Wie zou er jou nu niet willen kennen?!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.