Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Upgrade je leefcomfort, kies voor een smarthome

05 maart 2018

Je herkent het wel: je bent op stap met vrienden en plots neemt die lichte dwangneurose het weer over. Zette ik de oven en de droogkast wel uit? En het alarm aan? Met een slimme woning zou één blik op je telefoon of tablet je zorgen van de baan kunnen vegen. Want in een smarthome - of een huis vol domotica - zijn alle technische snufjes geconnecteerd en zit de afstandsbediening gewoon in je broekzak.

Wat is een smarthome nu eigenlijk?

In een smarthome wordt alles voor je geregeld via domotica. Alledaagse dingen zoals de verwarming, de radio en het koffieapparaat zijn verbonden met het internet en wisselen gegevens uit met elkaar. En daar pluk jij de vruchten van. Vooral je levenskwaliteit en gemoedsrust gaan erop vooruit. Maar wist je dat je er ook een heleboel geld mee bespaart? Alle voordelen even op een rijtje:

Bespaar energie en water

vastgoed smart home licht

  • Via een slimme thermostaat kun je heel wat energie besparen. De thermostaat bestudeert via het netwerk je levensstijl en stelt aan de hand daarvan het ideale schema in voor je verwarming. Ben jij onderweg naar huis? Dan slaat de verwarmingsketel automatisch aan. Zo hoef jij nooit kou te lijden.
  • Met slimme verlichting kun je de lampen in je huis zo instellen dat ze rekening houden met de zonsop- en –ondergang. Je kunt er ook voor zorgen dat de lampen pas gaan branden als ze beweging detecteren en automatisch weer uitgaan als er niemand meer in de kamer is. Toch ergens de lichten vergeten uitdoen en al uit huis? Dan doof je ze gewoon vanop afstand, met je smartphone.
  • Met een smarthome kun je ook water besparen. Denk maar aan een slimme douchekop die de hoeveelheid en de druk van het water regelt zodra jij van onder de straal verdwijnt. Zo vloeit er minder water het afvoerputje in terwijl jij je inzeept of je benen scheert.

Slimme beveiliging

vastgoed smart home

  • Even niet thuis? Dan verwittigt je smarthome je bij verdachte bewegingen in en rondom je huis. Of toch als je op de juiste plekken bewegingsmelders, deur- en raamsensoren en glasbreukmelders liet plaatsen.
  • Ook als je thuis bent, schuilt er gevaar. Gelukkig zorgt je smarthouse ervoor dat jij het huis uit bent én de hulpdiensten verwittigd zijn, nog lang voor jij de minste rook- of gasgeur vaststelde. Nope, brandgevaar en CO-vergiftiging is het laatste waar jij je zorgen over hoeft te maken.
  • Een huis kan zelfs zo slim zijn, dat het zich gedraagt als een bewoond huis wanneer de bewoners op reis zijn. Je huis kent je levensstijl na een tijdje immers zo goed, dat het perfect weet wanneer de lichten aan en uit moeten. Move over, inbrekers!

Comfort boven alles

  • Een smarthome heeft ook enkele functies die puur en alleen voor jouw comfort bedoeld zijn. Zo kan een slimme televisie naar de juiste zender zappen zodra jouw favoriete programma begint en zetten slimme audiosystemen uit zichzelf de juiste playlist op als jij de kamer binnenwandelt.
  • Een slimme woning kan ook fungeren als huishoudhulp. Er bestaan koelkasten die je voorraad monitoren en je boodschappenlijstje aanvullen. Of wasmachines die automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel aan je was toevoegen.
  • Wil je je echt niet moe maken? Dan is een smarthome met spraakdetectie helemaal jouw ding: je bestuurt alles vanuit je luie zetel met je stem. Dat kan eenvoudigweg via je smartphone, tablet of met een spraakdetector in de leefruimtes. Een simpele ‘lichten uit’ voor je gaat slapen en de lichten doven automatisch. Handig toch!

Inspiratie opgedaan voor je droomhuis? Kijk eens tussen ons pandenaanbod of neem contact op met Dewaele. Onze vastgoedmakelaars helpen je met jouw zoektocht.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.