Je huis beveiligen? Zo doe je dat!

Je huis beveiligen? Zo doe je dat!

Gepubliceerd op 28/05/19

De zomervakantie komt eraan. Niet alleen jouw lievelingsseizoen, maar ook dat van inbrekers. Tijd dus om de beveiliging van je woning eens goed onder handen te nemen, zodat je zonder zorgen van je welverdiende vakantie kan genieten. Wij verzamelden een aantal effectieve manieren om jouw huis inbraakproof te maken.

Licht in het duister

Een huis waar zichtbaar niemand thuis is? De ideale prooi voor inbrekers. De indruk wekken dat er wél iemand aanwezig is, schrikt ze gelukkig al snel af. Een timer waardoor je lampen op een bepaald uur aanspringen, is daarvoor ideaal. Ook schriklichten zijn een goede manier om een inbreker te laten schrikken. (No surprises there.) Ze springen buiten aan van zodra er iemand langsloopt. En in tegenstelling tot jouw innerlijke Beyoncé, staan boeven liever niet in de spotlight. Who run the world? You!

Privaat domein, verboden toegang

Als je denkt dat een gewoon deurslot een inbreker zal tegenhouden, heb je het helaas mis. Daarom is een inbraakwerende deur geen overbodige luxe. Een volledig stalen deurblad, drie stalen sluitpinnen en een boorbeveiligde veiligheidscilinder maken het op z’n minst gezegd moeilijk om binnen te geraken. Dieven doen meestal de moeite niet eens als ze zien dat ze met een veiligheidsdeur te maken hebben. Daarnaast kan je ook voor inbraakwerend glas kiezen om je woning nog beter te beveiligen. Better safe dan scherven.

Inbraakproof on a budget

Op zoek naar wat budgetvriendelijkere oplossingen? Denk dan aan simpele bijzetsloten op je ramen of een horizontale veiligheidsbalk aan de deur. Alle beetjes helpen! Om je een veiliger gevoel te geven wanneer je alleen thuis bent, zijn kierstandhouders een goed idee. Die voorkomen dat iemand ongewenst binnenglipt als je de deur opendoet. No intruders allowed, unless Deborah Leemans.

Op zoek naar een huis om al deze mogelijkheden toe te passen? Neem een kijkje in ons aanbod.

Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele Vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat.