Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Interieurtrend: back to the 80's

27 maart 2023

Op de catwalk is het al langer duidelijk dat de 80’s terug zijn van nooit weggeweest, met epauletten, broekpakken en franjes in overvloed. Maar ook interieurdesign maakte dit jaar een tripje in de tijdmachine. Onder andere gewaagde kleurencombinaties, retroverlichting en flamboyante motiefjes reisden mee naar 2018. Disco inferno!

Istockphoto 1089985186 612x612

Colour blocking

Geen jaren 80-interieur zonder poederroze accenten. Vooral tapijt en behangpapier kleurden zo’n 35 jaar terug oudroze, vaak in combinatie met andere zachte tinten, glasstenen en een dwergpalmpje hier en daar. Zacht was in, zowel qua kleuren als qua stoffen. Toch durfde men ook aan colour blocking te doen. Rood met oranje en groen? Why not?! Ook de combinatie van zwart en rood kreeg plots een eigen leven in de jaren tachtig en herrijst dus dit najaar. Durf jij het aan?

Pexels christopher farrugia 3581878

Neonverlichting

Nog erg typisch voor de eighties waren de neonlichten aan de muur of als reclame in het straatbeeld. Vooral in de Verenigde Staten was neon signalisatie lange tijd een hit. De lichtgevende letters of cijfers zien we dezer dagen terugkomen in heel wat horecazaken en clubs, maar evengoed bij mensen thuis. Geef de trend een 21ste-eeuws jasje met een grappige of inspirerende quote of decoratieve tekening. Zei er daar iemand flamingo?

470c851c8a9045d0564d7de209da1346

Psychedelische motiefjes

Herinner je je de gewaagde motiefjes op leggings in de aerobics-clips uit de 80’s nog? Ook die zijn terug van weggeweest. En niet alleen op kledingstukken, maar ook in interieurs. Is een hele muur vol psychedelische motiefjes iets te veel van het goede? Shop dan een tapijt of lakens in 80’s-thema of snuister eens rond op een vlooienmarkt of kringloopwinkel om een statement fauteuil of stoel op de kop te tikken. De reacties op je interieur slaan in no time om van lauw naar wauw.

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.