Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

De tips om een kleine ruimte groter te laten lijken

07 september 2015

Soms voel je de muren op je afkomen in een kleine ruimte. Om een kamer ruimer te laten lijken hoef je absoluut niet te verbouwen. Met de volgende tips kan je deze optisch groter maken.

Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren vangen meer licht op en zorgen ervoor dat je ruimte groter lijkt. De muren en het plafond geef je dan het liefst een lichte kleur.

Plaats een spiegel

Een spiegel doet wonderen voor een kleine ruimte. Je creëert meer diepte omdat alle items worden gespiegeld, zo lijken de muren minder dicht op elkaar te staan

Breng daglicht binnen

Doe de gordijnen open en laat het daglicht binnen. Alle hoekjes van de ruimte worden belicht waardoor de kamer ruimer lijkt.

Zorg voor extra opbergruimte

Een opgeruimde kamer geeft meteen een andere indruk. Met een handig opbergsysteem laat je minder spullen rondslingeren en geeft je dit meteen een open gevoel.

Multifunctionele meubels

Opklapmeubels kunnen wonderen doen. Je gebruikt deze meubels voor verschillende functies waardoor je ruimte spaart.

Nood aan colour code

Sorteer jouw boekencollectie eens niet op genre of alfabet, maar per kleur. Ook de rest van je interieur in verschillende tinten van één kleur inrichten, doet je kamer groter lijken.

Had je één meloen, wat zou jij dan doen?

… ze gebruiken als maatstaf voor jouw decoratieve elementen natuurlijk! Spulletjes kleiner dan een meloen zorgen voor chaos in huis. The bigger, the better!

Een streepje voor

Verticale lijnen werken verlengend in een outfit én in een interieur. Leg daarom een strepentapijt in de lengte van de ruimte. Succes verzekerd! Ook gordijnen laten doorlopen tot op de grond vergroot de ruimte!

Verstoppertje spelen?

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is… verborgen opslagruimte. Investeer in een tafel of zetel waarin je spullen kwijt kan om verloren kastruimte te vermijden. Peek-a-boekenkast!

Glassiek interieur

Toch nood aan een extra tafel of bureau? Kies dan voor glas of doorschijnend plastiek. Zo wordt het uitzicht niet geblokkeerd en behoud je een gevoel van ruimte.

Lampetampen

Licht dat van boven naar beneden schijnt, verkleint een vertrek. Verschillende losse lampen verspreiden doorheen de kamer is een beter idee. Lichtjes onder de indruk? Snappen we!

Pastel je voor

Wit, poederroze en pistache zijn je beste vrienden als je een kamer optisch groter wilt maken met een likje verf. Blijf weg van felle en donkere kleuren zoals rood en chocoladebruin.

Van het kastje naar de muur

Al je meubels tegen de muur zetten, zorgt voor een benauwend gevoel. Je laat kasten en zetels daarom beter een tiental centimeter van de muur staan. Wat een ruimte!

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.