Een winters huisbezoek om voor te smelten

Een winters huisbezoek om voor te smelten

Gepubliceerd op 13/11/19

Je woning verkopen tijdens de winterdip? Natuurlijk! Niets gezelliger dan een huisbezoek  met veel winterse gezelligheid. Van deze zeven verkooptips krijgen zelfs de grootste ijskoninginnen het warm. 

#1 Wakker het vuur aan

Verleid kandidaat-kopers met foto’s van het ligbad en een brandende open haard. En zet in de beschrijving de vloerverwarming extra in de verf. Wedden dat de aanvragen voor een kijkdag oplopen?

#2 Zet energie-efficiënte oplossingen in de kijker

Een nieuwe condensatieketel, zonnepanelen, een warmtepomp, A+++ huishoudtoestellen, slimme verlichting, een waterbesparende douchekop ... Vermeld alle energie-efficiënte eigenschappen van je woning in het zoekertje én tijdens de rondleiding. Want groene oplossingen zijn voor winterkopers net dat tikkeltje belangrijker.
Lees ook: Dé wishlist van kandidaat-kopers

#3 Laat het licht binnen

Steek alle lampen aan, van gevelverlichting tot zolderkamer. En open alle gordijnen om het weinige daglicht dat in het najaar door de ramen valt zoveel mogelijk binnen te laten.
Ontdek meer: Hanglampen, spots of indirect licht?

#4 Ruim sneeuw en ijs

Zorg ervoor dat bezoekers een entree zonder gênante slippertjes maken en ruim sneeuw, ijs en bladeren van de oprit of het pad naar de voordeur. Op erg koude dagen strooi je vlak voor je bezoekers arriveren nog wat strooizout. 

#5 Turn up the heat!

Niemand verblijft graag in een kil huis, zelfs niet voor een blitzbezoek. Geef dus een draai aan je thermostaat, zodat kandidaat-kopers het lekker warm hebben en zich snel thuis voelen. Denk er wel aan om hun jassen aan te nemen.

#6 Maak het winters gezellig

Gezelligheid troef tijdens de kerstperiode! Maak dankbaar gebruik van seizoensdecoratie en -geuren. Bak ‘s ochtends nog verse speculaas, hang een krans aan de voordeur en hang een blokje dennengeur in het toilet. Sfeerlichtjes maken het af!

#7 Lonk naar de zomer

Plaats in het zoekertje enkele foto’s van je tuin in de lente of zomer om geïnteresseerden even te laten wegdromen. Of plant winterjasmijn, winterviooltjes of een andere winterbloeier in de tuin of in bloembakken langs de voordeur.
Lees ook: Zó charmeer je kandidaat-kopers met je tuin

Gebeurt het onmogelijke en staat je huis na de winter nog steeds te koop? Put moed uit onze 5 verkooptips voor woningen die maar niet verkocht raken.