Dé wishlist van kandidaat-kopers

Dé wishlist van kandidaat-kopers

Gepubliceerd op 13/09/19

Wanneer geïnteresseerden naar jouw woning komen kijken, doen ze dat ongetwijfeld met een  lijst van wensen in gedachten. Is de woning in goede staat? Bevindt ze zich in een aangename buurt? Is er voldoende parkeerplaats? Hieronder de zeven voornaamste voorwaarden van kandidaat-kopers en hoe jij erop kan inspelen. Make their wishlist come true!

 

1. Een toffe buurt

Met stip bovenaan het prioriteitenlijstje van de meeste kandidaat-kopers staat de omgeving. Wonen er leuke mensen in de buurt? Zijn er scholen dichtbij? Valt er in het weekend iets te beleven? Met de Mobiscore van je woning aangevuld met grappige anekdotes over het vorige straatfeest trek jij geïnteresseerden zo over de streep.

Lees ook: Zo leg je de eerste contacten met je buren 

 

2. Een straaltje zon

Ook wat betreft oriëntatie speelt de ligging van je woning een rol. De meeste mensen dromen immers van een zuidgerichte tuin of balkon. Valt de zon bij jou anders in? Benadruk dan hoe aangenaam het is om ’s middags van de schaduw en ’s avonds van de avondzon te genieten. Gespot: de perfecte BBQ-locatie!

Lees ook: Zo imponeer je kandidaat-kopers met je tuin

3. Vlotte verbinding

Lang onderweg zijn naar het werk? No thank you. Een goede verbinding tussen de werkplaats en een nieuwe woning is dus enorm belangrijk. Ligt jouw huis dicht bij een station of snelweg? Vermeld dat dan in je verkooppraatje en vergeet ook de goede fietsverbindingen niet!

 

4. Parkeerplaats

Niets zo vervelend als na een lange werkdag nog vijf blokjes rond te moeten rijden om parkeerplaats te vinden. Is er in jouw straat altijd plaats of kus jij dagelijks je handjes wanneer jouw garage opengaat? Deel deze grote pluspunten dan zeker met je bezoekers!

 

5. Technische voorzieningen

Is het huis goed geïsoleerd? Hoe oud is de verwarmingsketel? Werd het dak recent nog vernieuwd? Allemaal vragen die je gegarandeerd mag verwachten tijdens de rondleiding met kandidaat-kopers. Bereid je hierop voor door alvast de documenten en bewijzen van alle technische voorzieningen klaar te leggen en in te kijken.

 

6. EPC-waarde & energiekosten

Hand in hand met de technische voorzieningen gaat de EPC-waarde van je woning. Het energieprestatiecertificaat duidt de energiezuinigheid aan en geeft dus een indicatie van de energiekosten. Wees kandidaat-kopers voor door meteen te delen hoeveel jouw maandelijkse kosten bedragen.

Lees ook: Wat is een EPC-attest?

Lees ook: Deze documenten zijn verplicht bij het verkopen van je woning

 

7. Voldoende opslagruimte

Er zijn zo van die spullen die we liever uit het zicht stockeren. Hallo, skipakken en stripboekcollectie! Voor deze soort persoonlijke spullen vormen een garage, (droge!) kelder of zolder redders in nood. Toon deze ruimtes pas tijdens je rondleiding, niet in je zoekertje. Wedden dat je ze aangenaam verrast zullen zijn? 

Nu je weet hoe je de wensen van potentiële kopers in vervulling kan laten gaan, is het tijd om jouw woning te koop te plaatsen. Helemaal zelf, heel gemakkelijk en helemaal gratis. Waar wacht je nog op?

Nog wat extra hulp nodig? Lees hier al onze tips