Aan de slag, Terrassepoester!

Aan de slag, Terrassepoester!

Gepubliceerd op 16/05/19

Wie aan zijn stadsappartement een balkon of terras heeft, mag zichzelf een geluksvogel noemen. Nu de lente voor de deur staat, wordt zo’n plekje buiten alleen nog maar een grotere zegen. Eens het gepoetst en ingericht is tenminste! Met deze tips maak je jouw terras in geen tijd lenteklaar. Aan de slag, Terrasjepoesje!

#1 Schrobben maar!

Houten planken zijn de ideale compagnons op je terras. Maar na de winter durven ze zich weleens van hun groenste kant laten zien. Met een stevige borstel en een al even stevig sopje is dat zo opgemost! Een mengsel van water en groene zeep of azijn is uiterst doeltreffend en veiliger dan de hogedrukreiniger. Daarmee loert beschadiging van het hout immers om het hoekje. The only way is schrob, baby!

#2 Pimp je zithoek

Heeft je tuinstel de winter niet overleefd? Investeer dan in een nieuw zithoekje óf maak het gewoon zelf. Een stapel afgeschuurde paletten vormt een prima bank en een oude autoband omwikkeld met touw levert jou de prijs voor origineelste tafeltje op. Geen plaats om een tafel neer te zetten? Bevestig dan een klaptafel aan de balustrade van je terras. Handig én creatief!

(Idee: https://www.pinterest.com/pin/385480049338508832/)

#3 Kleur je vingers groen

Jouw terrasje ziet er instant gezelliger uit met hier en daar een groen accent. Als bloembakken te veel plaats innemen, kan je een paar leuke hangplanten uitkiezen of speciale bakken over de leuning hangen. Schijnt er veel zon op jouw terras? Spaanse margrietjes, geraniums, vetplanten en cactussen genieten graag mee. Ook mediterrane kruiden zoals tijm, rozemarijn en oregano doen het goed in de zon. Groentesalade met oregano, iemand?

#4 Zorg voor een finishing touch

Is plaatsgebrek voor jou geen issue? Profiteer daar dan van met een heuse hangmat of een peuterzwembadje op zonnige dagen. Voor je voeten of voor je bier? Dat kies je helemaal zelf. Staat jouw terras nu al vol? Een snoer van lampionnetjes tilt je plekje onder de zon net zo goed naar een hoger niveau. Ook kussens, dekens en kaarsen doen wonderen. Ingericht? Chillen dan maar!  

Nog geen woning met terras gevonden? Kijk dan snel even tussen het vastgoed te koop op ons biedplatform. Tijd voor een nieuwe eigenaar om van jouw terras te genieten? Verkoop dan jouw woning zonder makelaarskosten via soldandset.be!

Om jouw ervaring op onze website zo gemakkelijk mogelijk te maken verwerkt Dewaele Vastgoedgroep jouw gegevens en bewaart ze jouw voorkeuren. Zo kun je op elk moment de draad weer oppikken. Dewaele Vastgoedgroep maakt hierbij gebruik van cookies. Door op ‘Ik ga akkoord’ te klikken of gebruik te blijven maken van deze website en onze diensten, ga je akkoord met de privacy policy, die ook de cookie policy bevat.