Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Zo’n thuisvakantie: hoe gaat dat in zijn werk?

15 juni 2020

De zomer is gearriveerd en dit wil zeggen: vakantie! Laat jij die verre reizen dit jaar even voor wat ze zijn – en kies jij voor een veilige en hippe staycation (of thuisvakantie)? He-le-maal oké, want waar kan je beter ontspannen dan in dat eigen stekje waar je je sowieso op je gemak voelt, toch? Wij geven je graag enkele tips mee om van die thuisvakantie een echte topvakantie te maken!

Staycation

#1 Stap binnen in die echte vakantiemodus

Het eerste wat je moet doen, dat is jezelf volledig onderdompelen in die vakantiemodus. Ja, je blijft gewoon in eigen land… Maar dat wil niet zeggen dat je je nog moet bezighouden met al die dagdagelijkse beslommeringen! Sterker nog: onderneem dezelfde vakantievoorbereiding als wanneer je wel dat vliegtuig op zou stappen! Dat zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien…

  • Probeer zoveel mogelijk klokken in huis te elimineren: wanneer je op vakantie bent, hou je immers zelden rekening met de tijd, nietwaar? Geen reden om dit nu wel te doen, dus!
  • Zet het geluid van je telefoon af: wanneer je op citytrip bent, ga je ook geen telefoontjes aannemen. Check eventuele boodschappen enkel wanneer je daar zin in hebt, niet omdat je je ertoe verplicht voelt. Dit geldt ook voor die mailbox, trouwens! Zet een mooie out of office klaar, tot je na je vakantie weer op kantoor verschijnt.

#2 Kies voor pure verwennerij!

Een van de leukste dingen van op reis gaan, dat is absoluut het gevoel van heerlijk verwend te worden. Je hoeft niet te koken, je hoeft niet schoon te maken, je hoeft je eigen bed niet op te dekken, ... Gelukkig moet je hiervoor geen grens oversteken, maar kan je dit ook gewoon thuis doen! Je kan immers gewoon elke avond eten bestellen vanuit je favoriete restaurant (of er gewoon naartoe gaan, natuurlijk) – en je kan zelfs voor een weekje poetshulp inschakelen. Of beter zelfs: je kan sinds kort een hotelservice voor in je eigen woning bestellen! Zo voel je je op en top op vakantie! Waar een wil is, is een weg, nietwaar?

Haal daarnaast ook dingen in huis die je niet standaard in huis haalt... Zorg er bijvoorbeeld voor dat die diepvries propvol zit met heerlijke ijsjes in alle soorten en maten - of organiseer een feestelijke BBQ met alles erop en eraan. Want weet je wat? Op die staycation... Daar moet je enkel doen (of eten) waar jij zin in hebt - en niets anders. Heer-lijk.

Stap #3 Maak van je tuin een vakantieparadijs

Haal dekentjes, tapijten, kussens, kleuren, planten, ... in huis om je volledig op Ibiza te wanen. Zoek een leuk plekje uit in je tuin en kleed deze helemaal in à la Bohemian-style: leg een muziekje op (genoeg Ibiza afspeellijsten op Spotify) en spendeer hier je dag. Af en toe een cocktailtje halen in de keuken, enkele hapjes er bij en relaxen maar!

Stap #4 Maak plezier! (of 2. Of 3.)

Met andere woorden: zorg ervoor dat je ook effectief activiteiten onderneemt, in plaats van doelloos rond te dwalen in dat huisje. Even inspiratieloos? Geen probleem: wij helpen je!

  • Is het een warme dag en geraak je maar niet afgekoeld? Nodig dan wat mensen uit en organiseer een waar waterfestijn! Vul een plonsbadje, zet die sproeiers op of ga de strijd aan met waterballonnen… Niets leuker dan kinderlijk met water knoeien op een snikhete dag!
  • Is het wat slechter weer? Géén probleem: organiseer dan gewoon een driedaagse boordevol alle films die je gemist hebt in de afgelopen maanden! Haal genoeg snacks in huis, verstop je telefoon en dim die lichten. Cinema-tijd!

Stap #5 Plan een leuke uitstap

Ben je het letterlijke thuiszitten toch een beetje beu - en ga je liever op zoek naar iets anders om te doen? Plan dan een leuke uitstap: want ook in eigen land valt er zo ontzettend veel leuks te beleven! Een beetje inspiratieloos? Géén probleem. Wij geven je met veel plezier wat tips mee:

  • Ga op zoek naar de leukste/mooiste steden van België - en wees schaamteloos toerist in eigen land. Want geef toe: een bezoekje aan topsteden zoals Gent, Brussel, Brugge of Antwerpen (om er maar enkele op te noemen), dat is eigenlijk gewoon altijd leuk!
  • Breng een bezoekje aan de zoo om je, tussen al die exotische fauna, toch een beetje in andere oorden te wanen.
  • Zomers weer? Spring dan als de bliksem die wagen in of die trein op voor een ontspannend dagje aan die schitterende Belgische kust: deze is immers nooit veraf én brengt altijd een instant vakantiegevoel met zich mee. En de kust heeft nog zoveel andere voordelen...
  • Wil je nieuwe plekjes ontdekken in eigen (of een onbekend) dorp? Probeer dan zeker het hippe geocaching eens uit! Deze speelse manier om nieuwe dingen en plekken te ontdekken, is zo verslavend leuk, dat je moeite zal hebben om ermee op te houden!

Heb jij nog tips om die staycation echt volledig onvergetelijk te maken? Laat het ons zeker weten!

4 locaties voor de perfecte staycation

Bovendien hoef je het niet altijd ver te zoeken om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Wie deze vakantie geen grote reis op de planning heeft staan, kan gewoon thuis genieten van de zomer. Spring op de scooter voor een picknick in Haspengouw, proef Belgische wijnen in een idyllische wijngaard of doe een kleurtje op in een van de urban beaches. Staycay mode on! Ontdek enkele tips!

Foto vespa

Met de Vespa door Haspengouw

Wist je dat het Limburgse Haspengouw de grootste fruitstreek van West-Europa is? De ideale setting voor een zomers avontuur! De streek verkennen kan met de wagen of de fiets, maar is nog het allerleukst op een Vespa. Omgeven door pittoreske dorpjes en uitgestrekte velden lijkt het wel alsof je Toscane doorkruist. Honger of dorst gekregen? Stop dan voor een frisse pint en een aperitiefhapje bij een van de vele kastelen of brouwerijen. Of gooi gewoon jouw picknickdeken open in een weiland.

Meer info: Vesparoute Haspengouw


Entre deux monts

Wijnproeven in Heuvelland

“Veni, vidi, vino”, zou Caesar gezegd hebben na een dagje in het West-Vlaamse wijnwalhalla Entre-Deux-Monts. Het Heuvellandse wijndomein vormt een thuis voor maar liefst zes verschillende druivensoorten. Wijnliefhebbers, verzamel u voor een smakelijke tocht doorheen de wijngaarden met tussenstops in meerdere horecazaken. Rood, wit, rosé of mousserend? Tussen de talrijke flessen uit de Entre-Deux-Monts-kelder vindt iedereen zijn meug. Geniet je liever vanuit je luie zetel mee? Laat je dan virtueel rondleiden op de website van het wijnhuis. Sip sip hooray!

Meer info: Wijndomein Entre-Deux Monts

Bocadero

Zonnebaden in hartje Antwerpen

Zonnecrème in de aanslag! Zonnebaden doe je voortaan in het midden van de stad. Proef van een écht strandgevoel in een van de urban beaches die de laatste jaren in elke grootstad opduiken. Zo ook in Antwerpen, waar je in zomerbar Bocadero van een cocktail slurpt met je voeten in het zand. In het weekend en op zonnige weekavonden zet de dj zich achter de draaitafel om je te trakteren op een heuse beach party. Is Antwerpen wat te ver weg? Ook in Brussel, Gent en Leuven zijn er stadsstrandjes te vinden. Un mojito, dos mojitos!

Meer info: Zomerbar Bocadero

Strijp s

Shoppen & smullen in Strijp-S

Wie toch even de grens over wil om het vakantiegevoel te versterken, kan eens een kijkje nemen in het hippe Strijp-S-district in Eindhoven. Wat tot voor kort een ‘verboden stad’ was waar enkel werknemers van Philips mochten komen, wemelt het nu van de gezellige eet- en drinktentjes. Kaas en maatjes? Veel meer dan dat! Je kan er origineel ijs proeven bij Intelligentia taste rooms of de industriële sfeer opsnuiven boven een bord authentiek Duits lekkers bij Radio Royaal. Buikje vol? Zet dan je portefeuille aan het werk in hippe winkels als Urban Shopper en StudioRUIG. Een locatie met een Strijpje voor!

Meer info: District Strijp-S

Tags:

Gerelateerde posts

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.