Gratis jouw woning verkopen? Ontdek onze tips!

Gratis jouw woning verkopen? Ontdek onze tips!

Wil jij graag zelf jouw woning verkopen zonder een makelaar? Dat kan! Met deze tips neem jij zelf het heft in handen. Helemaal gratis!

#1 Bepaal zelf de waarde van je huis

De waarde van jouw woning bestaat uit een technisch en een emotioneel aspect. De technische waarde stel je vast op basis van factoren als de grond- & bewoonbare oppervlakte, het bouw- & renovatiejaar en door het pand te vergelijken met recent verkochte woningen in de buurt met een vergelijkbare structuur en afwerking. De emotionele waarde hangt dan weer af van subjectieve factoren als de ligging en de omgeving. Lees hier meer over de waarde van je woning bepalen.

#2 Zoek gratis publiciteit

Als niemand weet dat jouw huis te koop staat, zullen er ook niet veel geïnteresseerden zich aanbieden. Het is daarom enorm belangrijk om je woning de nodige publiciteit te geven. Je kan een beroep doen op gratis zoekertjessites, maar daar wordt jouw pand mogelijk niet door de juiste doelgroep gevonden. Als je zelf een groot netwerk hebt, kan je een zoekertje op Facebook plaatsen en aan je vrienden vragen om het zoveel mogelijk te delen. Indien je jouw woning verkoopt via soldandset.be wordt het helemaal gratis gepubliceerd via zes kanalen. Ontdek er hier meer over.

#3 Organiseer een kijkmoment

Om jezelf heel wat tijd en moeite te besparen, is het handiger om één grote opendeurdag te organiseren waarop alle geïnteresseerden een bezoek kunnen brengen dan hen elk apart te ontvangen. Je kan dit moment aankondigen via sociale media of zelfs via pamfletten in je buurt. Lees voor je jouw woning openstelt voor kandidaat-kopers zeker onze tips voor een geslaagde opendeurdag en bereid het bezoekmoment optimaal voor.

#4 Onderhandel over de prijs

Je huis verkopen is niets om licht over te gaan. Uiteraard wil je graag de prijs ontvangen die je woning verdient. Informeer je daarom op voorhand over hoe je succesvol onderhandelt of laat je bijstaan door personen die er meer van weten. Een veilige, eerlijke en overzichtelijke manier om een goede prijs te bekomen is via een biedsysteem als soldandset.be. Ontdek hoe ons biedplatform werkt.

Zo, jij bent helemaal klaar om zelf jouw huis te verkopen. Ga je toch liever met een traditionele makelaar in zee? Ontdek de voordelen van beide opties.

Benieuwd hoe je via soldandset.be zelf je huis verkoopt zonder makelaarskosten? Neem contact met ons op!